søndag 11. mars 2012

Oppskrift til økonomisk frihet



Det er 2 bøker jeg vil anbefale absolutt ALLE om å lese, selv de som hater å lese bøker bør få med seg disse to. De kan forandre ditt liv og ditt tankesett. Bøkene er lettleste og kan hjelpe deg å oppnå det veldig mange drømmer om: Økonomisk frihet! Bøkene Rich Dad, Poor Dad og Cashflow av Robert Kiyosaki er de beste bøkene jeg noen gang har lest. Jeg fikk et skikkelig kick av å lese de! Og så mange ideer at det var vanskelig å sove om kvelden! Helt sant.
Om Rich Dad, Poor Dad: Denne boken gjør deg klar for å endre kursen for din økonomiske fremtid for alltid! Gjennom å lese Rich Dad, Poor Dad kommer du til å forstå hvordan tankenes kraft kan påvirke ditt liv. Om du ønsker økonomisk frihet så er denne boken en suveren måte å starte din læringsprosess. I boken deler forfatteren sine egne kunnskaper og erfaringer på veien til økonomisk frihet. Rich Dad står for en nytenkende og unik finansiell utdanning – dette er en av New York Times bestselgere og en sikker investering. Du har etter å ha lest denne boken mulighet til å strekke deg frem og gripe nøkkelen eller la være! Om du ikke leser denne boken vil du gå glipp av mye rikdom i livet, ikke kun pengemessig.
Om Cashflow: Er du lei av å leve fra lønning til lønning?? Denne boken bygger på Rich Dad, Poor Dad og fokuserer på et helt sentralt element innen finans: likviditetsstyring. Hvordan klarer noen mennesker å skape sin egen økonomiske frihet, med overflod av penger og fritid? Hvordan tenker de, og hva gjør de? Svarene ligger i hvordan vi skaper våre inntekter, om vi gjør det som ansatte, som småbedrifter, som eiere eller som investorer. Hver gruppe har sin egen måte å tenke på, sine egne grunnvurderinger som styrer handlesettet. Forfatteren forklarer de fire ulike måtene å se på økonomi, arbeid, risiko og trygghet. Han illustrerer hvordan tanker, handlinger og resultat henger sammen. Hans grunnteorier er at ingen er forutbestemt til fattigdom eller rikdom. Med bokens råd i ryggen kan vi lære våre vurderinger å kjenne, og velge å forandre på de slik at våre handlinger leder til økonomisk frihet. I brytningstiden mellom industri – og informasjonssamfunnet finnes det nå bedre muligheter enn noensinne. Cashflow boken brukes i undervisning på 4 college i USA. Boken er perfekt for ansatte eller selvstendig næringsdrivende som er interessert i å finne nye måter å generere cashflow. Boken avslører hvorfor noen jobber mindre, men tjener mer, samt betaler mindre skatt og føler større økonomisk frihet enn andre!
Robert Kiyosaki har skrevet mange slike bøker og her er et knippe av de jeg kommer til å kaste meg over ganske snart (jeg har blitt hektet):
  • Why the rich own their companies and everyone else works for them
  • Increase your financial IQ: it’s time to get smarter with money
  • Escape from the rat race
  • Retire young, retire rich
  • If you want to be rich and happy, don’t go to school
  • Rich woman

De eneste som foreløpig er oversatt til norsk er Rich Dad, Poor Dad og Cashflow. Jeg har ikke ord for hvor gode disse bøkene er, og hvordan de virkelig får deg til å tenke i andre baner. Hvorfor skal du kun ta til takke med en 8-16 jobb som alle andre, og jobbe og slite for en sjef som bare blir rikere? Hvorfor ikke ta saken i egne hender? Det er muligheter overalt, du ser dem bare ikke enda. Ikke enda, men kanskje etter du har lest bøkene! Bøkene kan du kjøpe her.


Noen gullkorn fra bøkene:
  • Den viktigste årsaken til at folk sliter økonomisk er at de har gått mange år på skolen uten å lære noe som helst om penger. Resultatet blir at de lærer å arbeide for penger…men aldri lærer å få pengene til å arbeide for seg.
  • Ikke jobb for penger, la penger jobbe for deg!
  • Poor Dad anbefalte: gå på skole, få gode karakterer og finn deg en god, trygg og sikker jobb. Rich Dad anbefalte: gå på skole, få gode karakterer og start ditt eget firma!
  • Sjefen din kan ikke gjøre deg rik!
  • Tenk som de rike, altså annerledes enn alle andre som følger strømmen.
  • Ikke ha for vane å jobbe hardt for å gjøre andre rike!
  • Vær som banken, ikke den bankansatte.
  • Ikke velg trygghet fremfor frihet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for kommentar.
MVH
Slettbakks Vare Handel