torsdag 8. mars 2012

Direktesalg!


Hva er direktesalg?


Direktesalg er definert som salg av varer og tjenester utenom fast utsalgssted - utført av selvstendige selgere/distributører. Direktesalg har egentlig eksistert i alle tider, men først på 40-50 tallet ble bransjen organisert i selskap med et spesielt konsept for salg, markedsføring og belønningsformer.

Nedenfor er en oversikt over hva som kjennetegner lovlig direktesalg.
  • Provisjoner/bonuser blir ikke utbetalt for verving av nye distributører, men på grunnlag av varesalg
  • Det er ikke mulig å kjøpe seg inn i enkelte posisjoner for å oppnå rettigheter
  • Selskapet har reelle produkter for salg
  • Startpakken står i forhold til det du får igjen
  • Distributøren har angrefrister og returmuligheter
  • Selskapet forlanger ikke deltagelse på dyre kurs eller forpliktende kjøp av dyre produkter og annet materiell
  • Distributøren kan slutte når som helst uten avgifter eller annen straff
  • Det er ikke snakk om å tjene mye penger på kort tid uten særlig innsats
Direkteselgere er glade og positive entreprenører, som snakker varmt om det selskapet de representerer og deres produkter. De vanligste produktene i norsk direktesalg er kosmetikk,. Kosttilskudd, husholdningsprodukter, velværeprodukter, rengjøringsprodukter, støvsugere og telefonabonnement.
Den mest kjente formen for direktesalg er Homeparties. Dette er en salgsform hvor en selger/distributør får en vertinne/vert til å invitere sine venner og bekjente til sitt hjem for demonstrasjon av produktene. På disse treffene foregår det prøving under trygge og kjente omgivelser. Selgeren/distributøren tar til slutt opp bestillinger og varene blir levert vertinnen/verten.
Person til person er en salgsform hvor selgeren/distributøren ved hjelp av sine salgsbrosjyrer demonstrerer og selger til de hun/han måtte treffe eller besøke, en og en.
Vanligvis har selgerne/distributørene en fortjeneste på videresalget av produktene som ligger på mellom 30 og 50 %. Hvis man i tillegg til ovennevnte også oppnår bonus/provisjoner på salget til de distributørene som sponses inn i selskapet under seg selv, har man et MLM-konsept (Multi-Level Marketing).
Andre former for direktesalg er temakvelder, seminarer, banke på dører eller telefonsalg.
______________________________________________________________________________________

Hvorfor bli direkteselger?

Ingen annen bransje kan gi en hvilken som helst person større muligheter til å utvikle seg selv og sin personlige situasjon mer enn direktesalg.

Det finnes i realiteten ingen grenser for hvor langt man kan komme uten spesielle krav til blant annet:
  • utdannelse
  • investeringer
  • sivil bakgrunn eller posisjon
  • religion eller hudfarge
  • tidligere erfaring
Enhver har sine ambisjoner, mål og drømmer, og innen direktesalg kan disse nåes av alle, men det krever innsatsvilje og mye målrettet arbeid. Man kan bli rik på direktesalg, men ingen kommer dit uten hardt arbeid. Men det viktigste for de som går inn i direktesalg er kanskje muligheten til å kunne arbeide med noe som er morsomt.
For noen er det viktigste det sosiale nettverket man blir en del av, og for andre at man kan arbeide når man selv ønsker. For andre igjen er det muligheten til å få opplæring mens man er i arbeid eller muligheten til å vinne ære og berømmelse.
En del jobber målrettet for å gjøre en karriere, mens andre jobber med direktesalg for å spe på inntekten for å kunne kjøpe seg de ekstra tingene der den vanlige lønnen ikke strekker til.
Det siste er ikke det minst viktige da direktesalg benytter seg i veldig stor grad av insentiver og promotions. Dette fordi veldig få av selgerne/distributørene er fast ansatt. Derfor er selskapene avhengige av å skape et miljø hvor selgerne/distributørene får lyst til å selge og rekruttere mer. Til dette benyttes ofte premieringer av forskjellige slag.
En direkteselger kjøper produktene av selskapet han/hun har avtale med, for så å selge disse videre til sluttbruker. Direkteselgeren bestemmer selv prisen på produktet, og har selv ansvaret for sine driftsomkostninger.
______________________________________________________________________________________

Hvorfor kjøpe av direkteselgere?


Direktesalg bygger på tillitt og relasjoner. Om ikke tillitten mellom kjøper og selger finnes, så ville ikke direktesalg eksistere. En seriøs direkteselger er stolt av sine produkter, de kjenner de godt, de står for god personlig service og sunn forretningsdrift. Det er trygt og behagelig å handle av en direkteselger, samtidig som du sparer tid. Du velger selv når og hvordan du vil handle, og du får ofte varene hjem på døren din.

Du kan også være trygg på at de produktene du kjøper av en direkteselger holder høy kvalitet, ettersom systemet bygger på en umiddelbar nærhet til deg som kunde. En direkteselger vil alltid arbeide med høy kvalitet, ettersom dette vil styrker budskapet og skape mersalg til andre. Dersom du alikevel skulle angre ditt kjøp, har du angrefrister og tilfredshetsgarantier å falle tilbake på. Direkteselgere har fra 14 til 90 dagers angrefrist, noe du sjelden eller aldri finner i noen butikk.
______________________________________________________________________________________

Useriøse aktører

Direktehandelen kan organiseres på mange forskjellige måter: Selgerne kan banke på dører eller holde homeparties, selge produktene fra person til person eller telefonsalg. I den senere tid har direktehandelen organisert seg gjennom nettverksmarkedsføring, og det er denne organisasjonsformen som er har den raskeste tilveksten.

Den seriøse direktehandelen blir dessverre blandet sammen med pyramidespill, og det er derfor viktig å skille mellom de forskjellige organisasjonsformene. Direktesalgsforbundet ønsker at pyramidespill skal forbys umiddelbart. Nedenfor redgjør vi på forskjellen mellom lovlig nettverksmarkedsføring og pyramidespill.

Et lovlig nettverksselskap kjennetegnes gjennom:

  • Lav eller ingen oppstartsavgift (registreringsavgift).
  • Den søkende distributøren/selgeren skal tydlig informeres om alle kostnader i forbindelse med å bli distributør/selger
  • Produktene skal være reelle og den sentrale delen i virksomheten
  • Mer enn halvparten av inntektene skal skal komme fra salg av produkter, og ikke gjennom rekrutering av nye distributører/selgere.
  • Muligheten til å returnere usolgte produkter som fortsatt er salgbare, dersom ditributøren/selgeren ønsker å slutte
  • Medlemmer av Direktesalgsforbundet forplikter seg til å følge de etiske reglene til forbundet.

Et pyramidespill kjennetegnes gjennom:

  • Fordeler oppnås hovedsakelig gjennom rekrutering av nye distributører/selgere. Den sentrale delen i fortjenesten ligger i å verve nye distributører/selgere. Det snakkes nesten aldri om produkter og salg av disse.
  • Høye oppstartsavgifter/registreingsbeløp.
  • Ingen reelle- eller kvalitetsprodukter.
  • Det oppmuntres til å kjøpe store lagre med produkter som er vanskelig å selge videre.
  • Ingen retur muligheter eller angrefrist.
  • Pyramidespill har vanligvis kort levetid
________________________________________________________________________________________


Spørsmål og svar

Hvor mye kan man tjene på direktehandel?

Svar: Det finnes ikke noe enkelt og entydig svar på dette spørsmålet. Fellesnevneren for inntekten til alle direkteselgere, er at fortjenesten står i forhold til den enkelte direkteselgers arbeidsinnsats. Fortjenesten styres av den tid og de ressursene som legges ned i forretningen. Inntjeningen kan også være forskjellig i forhold til om man er ansatt eller driver egen forretning.
En annen viktig faktor er om man fokuserer på ren hobbyvirksomhet, eller på hardt målrettet arbeid for å bygge en slagkraftig forretning. Denne fleksibiliteten er også det som lokker så mange til å prøve seg som direkteselger. Det er feil å fremstille direktesalgsbransjen som om alle tjener mye penger. De fleste jobber med direktesalg for å tjene noen ekstra kroner.

Hvorfor bruker direktehandelen ofte engelsk terminologi?

Svar: Bransjen har sine røtter fra USA, akkurat som en del av selskapene som opererer i Norge. I USA benytter man også ofte flere ord som har en mer direkte betydning enn vi vanligvis bruker. Andre bransjer som har importert engelske ord og uttrykk er musikkbransjen, med for eksempel ord som ?Music Award?, etc.

Hva er nettverkssalg?

Svar: Nettverkssalg er ikke en korrekte betegnelse. Direkteslag er den betegnelsen bransjen bruker. Nettverkssalg er salg innen nettverket, mens direktesalg er mot kunder og sluttbrukere. Nettverk er en sterk voksende, effektiv og dynamisk organisasjonsform. De grunnleggende prinsipper som skiller denne organisasjonsformen fra de konvensjonelle virksomhetene for å selge varer og tjenester, er at de ikke behøver å bygge en stor administrasjon og salgsorganisasjon med faste ansatte. De stimulerer isteden selvstendige selgere i å skape sitt eget salgsnettverk, og kompenserer disse etter det totale salget i respektive nettverk.
__________________________________________________________________________________________________________


Mangel på informasjon er første barriere på veien mot rikdom



Du har kanskje hørt ordtaket: “Give a man a fish, and you feed him for a day. TEACH a man to fish and you feed him for a lifetime!” Informasjon er altså nøkkelordet! Kan du ikke noe, og vet du ikke noe om hvordan du kan endre tankegangen og livet ditt så blir det vanskelig å gjøre noe med det. Du må ha informasjon og forståelse for å klare det. Jeg leser bøker av Robert Kiyosaki for å lære hans måte å tenke på, og ikke følge det tradisjonelle mønsteret som de fleste gjør: jobbe for pengene, men heller la pengene jobbe for meg! Jeg har så langt lest to av hans bøker: “Rich Dad Poor Dad” og “Cashflow”. Jeg har nettopp bestilt nye så de skal jeg igang med ganske snart. I tillegg leser jeg mye om han på nettet og ser videoer på nettsiden hans: www.richdad.com ogYouTube. Jeg merker at jeg allerede tenker veldig likt som han, så jeg har det kanskje litt i meg å tenke på den måten. Det er nok mye av at jeg liker og drive med business og liker å drive med Multi level martkething (Direktesalg) 
Mange har problemer med å skjønne tankegangen til Robert Kiyosaki, nettopp fordi de er så bundet av det tradisjonelle mønsteret: “8-4 jobb er trygt og bra, det er det alle gjør og det er det alle skal gjøre, sånn er det” “Det er risikabelt å investere” “Det er for vanskelig å gjøre noe annerledes” osv osv. Jeg kunne fortsatt i det vide og det brede. Poenget er at de menneskene som ikke helt skjønner tankegangen til Robert Kiyosaki (som går ut på å skaffe seg cashflow og passiv inntekt selv fremfor å være totalavhengig av en arbeidsgiver) reagerer ofte med å bli litt sint og provosert, nettopp fordi, som sagt, de klarer ikke å bryte det mønsteret som samfunnet har skapt og som de har lært hjemmefra og på skolen. Man blir jo lært fra man er liten at man skal ta utdanning og så skaffe seg en jobb, da er du flink og sånn er det bare. Så folk som tenker at man har lykkes hvis man tar en bra utdanning og får seg en bra jobb, klarer ikke å helt skjønne tankegangen til Robert Kiyosaki. De kommer til å ha vanskeligheter med å skjønne at noe annet enn det tradisjonelle A4 er riktig. De kommer til å se på det som rart, uvanlig og risikabelt. Hvis de i tillegg har lite kunnskap om finans og økonomi blir det enda vanskeligere.
Men første steg på veien er altså informasjon, og man må være åpen for denne informasjonen ellers har det ingen hensikt. Når jeg først leste ”Rich Dad Poor Dad” boken til Robert Kiyosaki ble jeg helt gira og fikk tusen ideer og klarte nesten ikke å sove. Boken har nok ikke samme innvirkning på alle, men jeg anbefaler alle likevel å lese den. Jeg mener det er den beste boken å begynne med hvis man ønsker å vite litt mer om hva man kan gjøre for å bli økonomisk uavhengig. Hvis du ikke er glad i å lese kan du gå på nettsiden www.richdad.com hvor du kan se videosnutter (noen av dem er under her) eller gå på YouTube og søke på Robert Kiyosaki/Rich Dad. (Men man må kanskje ha lest litt i bøkene for å virkelig skjønne alle videoene).
Den første videosnutten her er en av mine favoritter. Her forklarer han at de fleste (foreldre, skolen osv) sier at du skal gå på skolen og få deg en god og sikker jobb og spare pensjon, men det de heller burde lært deg, og som gjør tankegangen til Robert Kiyosaki annerledes, er at det finnes 3 forskjellige typer inntekt: Earned (opptjent ved arbeid), Portfolio (for eksempel aksjer eller eiendom), og Passiv (inntekt som strømmer inn av seg selv, penger som jobber for deg ikke du som jobber for pengene). Den store forskjellen er at inntekten du opparbeider deg via arbeid er den inntekten du må betale aller mest skatt på! Han forklarer at i USA ligger det på ca 50% for folk flest. Han forklarer videre at det er ca 20% skatt på Portfolio inntekt (er vel 28% her i Norge tror jeg?), mens hvis man er smart så kan man komme unna med 0% skatt på passiv inntekt – lovlig! (Dette gjelder for USA, men går ut ifra at det er ihvertfall lignende her). Han sier videre at hvis du er en E eller S (på norsk A eller S, som står for ansatt eller selvstendig næringsdrivende. Les mer om denne kvadranten her) så jobber du for Earned income, altså du jobber for en arbeidsgiver eller er selvstendig. Så for de fleste menneskene som følger de tradisjonelle rådene jobber de faktisk på den aller dyreste måten! De betaler mest skatt og jobber egentlig for at andre kan gjøre det bra. Men Rich Dad firmaet (Roberts firma) lærer folk å bli B-er eller I-er, som står for Bedriftseier og Investor, og legger vekt på fordelene ved å jobbe hardt for Portfolio og Passiv inntekt. Og det utgjør en veldig stor forskjell siden skatter ofte er din største utgift. Så, en stor del av å forstå veien til rikdom er å forstå de forskjellige typer skatter og inntekter. For skatter er ikke rettferdige, de er til større fordel for bedriftseiere og investorer enn ansatte. Så, å lære hvordan du kan bli en B (bedriftseier) eller en I (investor) er hva Rich Dad firmaet står for. Under ser du videoen hvor han prater om dette:
Jeg synes dette er veldig spennede og suger til meg all informasjon om dette som jeg kan få. Jeg har i det siste lest en del om aksjetrading og investeringer, har kjøpt noen bøker, lest på nettet, deltatt i forum, fulgt med på utvalgte aksjer i lang tid og snakket med folk som har peil på markedet osv, og føler at jeg snart er klar til å sette i gang med å investere selv. Sakte, men sikkert, lærer jeg veien mot å bli en I (investor). Det viktigste er å suge til seg informasjon, satse på det man har tro på og ikke være redd for risiko (det vil så og si alltid være en risiko forbundet med en investering, men det gjelder å minimere denne risikoen så godt det lar seg gjøre). I tillegg er det viktig å ikke høre på hva folk rundt deg, som er redd for risiko eller ikke har peiling på området, sier. Hvis du har som mål å investere og tjene penger, så tar du vel ikke råd fra en som er blakk eller sparer penger i banken fordi han/hun er redd for risiko? Nei, det er på samme måte som at skal du slanke deg så tar du ikke råd fra en som er overvektig! Sånn er det bare. Neste video handler om: Savers are losers:
Håper du også blir inspirert til å tenke litt annerledes, litt outside the box og tørre å satse. Nå skal jeg gå tilbake til firma mitt. ;)



:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Har du lyst å starte som direkteselger kan du ta kontakt med meg. TRYKK HER!!
Ønsker du mer infomasjon? Kan vi ta en kaffekopp å prate sammen.

Eller ønsker du å bli kunde? Så si i fra.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for kommentar.
MVH
Slettbakks Vare Handel