Lyst på verdens flotteste kaffemaskin?

Våre kaffemaskiner er laget av ZINZINO AB

Har du lyst å bestille en slik maskin som er under på våre bilder?


Da må du trykke her.


Ellers kan du maile meg.

Våre maskiner lager fersk kaffe, og den lager alltid like god kaffe.
Zinzino tilbyr deg et eksklusivt hjemmekafé-system, produsert av det franske kaffeselskapet Malongo. Maskinen er enkel å bruke og gir alle en mulighet til å gjøre kvalitets espresso, americano eller kaffe latte hjemme eller på jobb for en rimelig pris. Vårt fokus er å gi våre kunder den beste service, kvalitet og kaffeopplevelse!
ZINZINO
Pris: 2490,00

SoPod
Pris: 8990,00

PAKKER:
BARISTA PAKKEN: 
En kaffemaskin, en melkesteamer, 60 pod kaffe, 4 flasker sirup
EXPRESSO PAKKEN:
En kaffemaskin, 60 pod kaffe

OH Disco
Pris: 3990,00

Kaffebønnene høstes for hånd og kun den beste kvaliteten er valgt. Filteret i podsen er naturlig og plasten er også miljøvennlig. Din personlige kaffeagent er klar til å hjelpe deg om du har noen spørsmål. Du får rabatt på maskin når du registrerer en månedlig kaffeavtale. Åpne den vacuumpakkede kaffen, sett en pod i maskinen, kaffen er klar på 25 sekunder!
OH Expresso (Kan fåes i Svart, Lime, gull/titan
Pris: 1490,00
KAFFE Historie


Kaffens historie i Europa

Kaffe er verdens nest mest omsatte vare, kun overgått av olje, og har en fascinerende historie. Her kan du lese mer om denne og få et innblikk i prosessen som fører fram til en virkelig god kopp med kaffe.
Zinzino Café Club handler om å gi deg kvalitetskaffe som alltid er fersk til en hyggelig pris; slik at du og andre kaffeglade mennesker skal slippe å måtte ta til takke med hurtigbrente bønner av tvilsom kvalitet. Kaffe skal nytes!


KAFFENS HISTORIE I EUROPA

Kaffe har en historie like rik som de edle kaffebønnenes smak. I Europa går den nesten 400 år tilbake i tid.


1615 - Venezia får som første by i Europa motta en last med grønne kaffebønner.


1644 - Et skip fra Alexandria losser av kaffe i Marseilles. Nesten samtidig åpnes de første kaffehusene i denne franske byen, så vel som i London og Amsterdam.


1669 - Den ottomanske ambassaden i Paris gjør kaffe til høyverdig mote, selv om kong Ludvig XIV ikke er særlig begeistret. Han fortrekker nemlig varm sjokolade.


1689 - Den tyrkiske arméen kapitulerer raskt og etterlater hele sitt kaffelager utenfor Wien. Det blir senere funnet av en Hr Kolschitsky som vet å ta vare på det dyrebare produktet. Den samme mannen utvikler senere wienerkaffe og wienerbrød.


1690 - Holland importerer kaffetrær fra havnen Mocca til sin koloni på Java.


1720 - Flere hundre kaffehus er nå å finne i Paris. Kaffetrær importeres til Guyana, og Frankrike blir en ledende kaffenasjon.


1723 - Kaptein de Clieu klarte etter mange strabaser å importere kaffetrær til Martinique og de karibiske øyene.


1727 - Kaffetreet finner sin vei til Brasil etter at en lokal offiser har klart å lure franskmenn og hollendere. Hvordan? Han forfører guvernøren av Guyanas frue for å få tak i et par verdifulle frø…


 1798 - Under sitt opphold i Egypt drikker Napoleon store mengder kaffe. Senere, i sitt fengsel på St Helena, skriver han at han under hele sin levetid alltid hadde minst syv kaffekokere i gang på ovnen, for til enhver tid å ha tilgang til fersk kaffe.

Fra bønne til pod

Den første brenningen 

Den første brenningen Bønnene karamelliseres under de første ti minuttene og aromaen utvikles under de neste ti. Ved ca 170 grader begynner kaffen å tørke ut og fargen endres til gul og senere rødbrun. Rundt 200-230 grader kreves for å få røyken til å bli blåaktig og forvandle kaffen til brune bønner som er nesten dobbelt så store som når de plukkes.

Om man ikke slutter å brenne på dette tidspunktet blir bønnene svarte og i praksis ødelagte. Kaffen kjøles ned og aromaen legger seg som kondens på bønnene.




Å gjøre en ”pod” 

En ”pod” er en kapsel med ferdigpakket kaffe. Zinzino Café Club bruker kaffe fra Rombouts, Belgias fineste kaffehus og blant av Europas mest erfarne hva gjelder kvalitetskaffe.

Den poden vi bruker er laget av naturpapir og påvirker overhode ikke smak eller duft. Enkelte kaffeprodusenter bruker aluminium av designmessige hensyn; men for oss er smaken viktigst. Aromaen bevares ekstra godt i poden og kaffen er alltid fersk fordi den er individuelt vakuumpakket! Kjøper du en pose med kaffe og åpner denne forsvinner store deler av aromaen etter bare et par timer.



En liten Teskole

engine
I begynnelsen av 1600-tallet begynte hollenderne å importere te og det ble snart en suksess også i Europa. i dag drikker verdens befolkning ca 500 millioner kopper te hver dag. Te er dermed den mest vanlige drikken, nest etter vann!


Ett tre
Tebusken er egentlig ingen busk, men et tre når den får vokse vilt ute i naturen. Når man dyrker te lar man den ikke bli høyere enn 1 -1,5 meter og da ligner den en busk. Plukkingen skjer tidlig på morgenen mens nattens dugg fortsatt henger igjen, og bare små skudd med 2 blad og en knopp blir plukket. En ”busk” blir plukket 40-100 ganger pr. år og nesten bestandig for hånd.


Antioksidanter
Antioksidanter er et stoff som forekommer naturlig i foreksempel grønnsaker, bær, vin og te. Antioksidanter kan hjelpe til å styrke kroppens egen forsvarsmekanisme og anses som et viktig stoff for å beskytte kroppens celler mot sykdommer og aldring. Kroppen produserer naturlig endel antioksidanter selv, men noen ganger trenger kroppen litt ekstra hjelp. Derfor kan mat og drikke hjelpe deg å holde kroppen frisk. Alle typer te er fulle av antioksidanter, som kalles flavonoider, mengden i en kopp te tilsvarer ca to epler eller sju glass appelsinjuice. De grønne teene inneholder enda flere av disse nyttige stoffene.


Koffein
Generelt sett inneholder en kopp svart te (12,5 cl) ca 45 mg koffein. Tilsvarende for en kopp vanlig kaffe er ca 95 mg koffein. Svart te inneholder normalt dobbelt så mye koffein som grønn te. Urtete inneholder som regel ingen koffein.


Oppbevaring
Te skal oppbevares tørt, kaldt og mørkt i en luftett beholder. Svart te bevares da best, grønn te derimot mister fort aromaen. Ved å unngå å utsette te for luft kan lagringstiden forlenges, for eksempel ved å vakumpakke teen. Malongos Te Pods har derfor en lagringstid på 2 år fra produksjonsdato.


Svart te
Oftest når man snakker om te er det avkok fra tebusken camellia sinensis, og vanlige svarte teer er Assam og Darjeeling. Når man produserer svart te så gjennomgår tebladene følgende fire steg: Tørking: bladene begynner å visne og mister en del av fukten sin. Rulling: bladene rulles og deles slik at resten av fukten kan reagere med luften. Fermentering: bladene gjennom-går en naturlig kjemisk prosess, en enzymatisk oksidasjon. Når fukten reagerer med syre,
brytes klorofyllet ned og bladene blir mørkerøde. Visse antioksidanter forsvinner men smaken blir mindre besk, og passer derfor våre nordiske ganers smak
bedre. Oppvarming: bladene varmes opp og tørkes til de bare inneholder ca tre prosent fukt og da avbryter man fermenteringsprosessen.

Grønn te 
Den grønne teen har fått mye oppmerksomhet i media takket være alle forskningsrapportene som har satt søkelys på alle de positive helseeffektene den grønne teen innehar. Produksjonsmetoden sikrer at tebladene beholder rikelige mengder av nyttige antioksidanter, vitaminer og mineraler som forekommer naturlig i bladene. Når grønn te blir produsert hopper man over tørkingen, istedenfor utsetter man tebladene direkte for sterk varme, opp til 200°C. Dette gjør man for å sørge for å inaktivere de enzymene som finnes i bladene. Dette gjør at man unngår at oksidasjon (fermenteringen) påbegynnes. Etter den første oppvarmingen rulles, og varmes de tørkede tebladene opp igjen. Slik forblir bladene grønne

Urte te
For å lage en urtete skal bestanddelene bestå av en eller flere av urtevekstens blad, blomster, kvister, frø eller røtter. Det finns ingen regler for hva som kan være i tillegg i en urtete, vanlige teblad kan også inngå som ingrediens.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for kommentar.
MVH
Slettbakks Vare Handel